Διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων

Επιστολή προς τον  Υπουργό Υγείας κο Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τη «Διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:


«Κύριε Υπουργέ,
Ενημερωθήκαμε ότι από την 9η Απριλίου, οι οδηγοί των ασθενοφόρων του νοσοκομείου Σύρου, τίθενται σε διαθεσιμότητα ενός μηνός, έτσι ώστε να ενταχθούν ευθύς με τη λήξη του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, στο ΕΚΑΒ.

Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας τα ασθενοφόρα θα κινούνται από τους ήδη υπηρετούντες στο ΕΚΑΒ. Ο αριθμός τους όμως δεν επαρκεί, παρά να καλύψει μόνο μια βάρδια, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο 24ωρο να μην υπάρχει η δυνατότητα κίνησης των ασθενοφόρων. Είναι κατανοητό ότι η έλλειψη οδηγών μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες σε ότι αφορά την επείγουσα μεταφορά ασθενών ή τραυματιών στο νοσοκομείο. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι πρέπει με άμεσες ενέργειες του Υπουργείου σας, να δοθεί η δυνατότητα, είτε μεταφοράς προσωπικού του ΕΚΑΒ από άλλες υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να καλυφθεί το σύνολο του 24ώρου, είτε κατά το διάστημα που απαιτείται για τη μεταφορά των προαναφερόμενων εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς να τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Ήδη τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στο νησιώτικο χώρο, στον τομέα της υγείας είναι πολλά και σημαντικά, με τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δεν θα πρέπει χωρίς σημαντική αιτία να δημιουργήσουμε ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας.»

 

Από το Γραφείο Τύπου
του Τ. Π. Κυκλάδων
της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου